Abandon ship game

Abandon Ship är ett spel för Windows PC som tillverkats Fireblade Software bestående av fem veteraner inom spelindustrin som älskar just PC som plattform. Spelet är ett så kallat single play-spel och är influerat av en rad andra spel så som Assassin’s Creed Black Flag, FTL och Sunless Sea.Men det är inte bara andra spel som varit en källa till inspiration utan även gamla klassiska oljemålningar (en kul sida om bla dyraste oljemålningarna), vilket är märkbart när man ser grafiken i spelet. Spelet är ett fantasy-spel men som är grundat i verkligheten. Här hittar du inte slott som svävar bland molnen, men däremot sjömonster när du seglar på haven.

Hur det spelas

Det är som sagt ett spel för en person och genom att segla efter kartan kommer du att hitta olika uppdrag som du ska utföra. Du har din besättning och du är den som styr dem med vad de ska göra som att skjuta kanoner, laga skeppet eller liknande.Du seglar ditt skepp och under tiden får du slåss mot fienden och deras försök att äntra ditt skepp. Du slåss mot vädrets makter med stormar där blixtar slår ner och bränder bryter ut. Här fajtas du mot hajar, förlorar besättning som faller överbord, ditt skepp kan till och med sjunka.

Game over?

Är det då game over om ditt skepp sjunker? Nej, på intet sätt, men allt blir givetvis lite svårare. Om ditt skepp går under eller förstörs måste du ta dig till livbåtarna och lyckas nå en hamn där du kan skaffa ett nytt skepp och en ny besättning för att fortsätta dina uppdrag.Låter det spännande att vara din egen Captain Sparrow på de sju haven? Det är det! Ett förhandssläpp gjordes i februari 2018 men det färdiga spelet räknas komma ut på marknaden efter ytterligare nio till tolv månader. Troligtvis kommer det även bli kompatibelt med bland annat MAC och Linux i framtiden.